Foto's


Op deze pagina treft u foto's aan van wat onze leden maken en impressies van deelname aan tentoonstellingen door de jaren heen. Zo krijgt u een indruk van de mogelijkheden van de schaal TT.

Om de foto's beter te bekijken, klikt u op een foto waardoor deze groter in een nieuw scherm verschijnt.Elbestrecke
Een eenvoudige digitale baan in TT bij de MSV De Hoekselijn in Hoek van Holland


Fantasie of werkelijkheid? Het is in ieder geval herkenning. De Sächsische Schweiz is een prachtig natuurgebied ten oosten van Dresden. Dit natuurgebied is beroemd om zijn kalkzandstenen rotsformaties. Behalve natuur is het gebied rond Dresden richting Tsjechië ook een eldorado voor spoorwegliefhebbers. Helaas rijden de treinen niet overal vlak langs de Elbe en ligt het spoor net aan de andere kant van de beroemde Bastei, de toeristische trekpleister van het gebied, maar wat let ons om dit in model wel te doen. Een kleine aanpassing aan de werkelijkheid. In model zien we dan ook alleen maar twee sporen, geen station, de Elbe die nu nog droog staat en een schip op het droge.

We zijn hard aan het werk. De bedding van de Elbe is gereed en ook de waterkant is af. Het spoor ligt er en de beroemde kalkzandstenen rotsformaties zijn het waard om te komen bekijken. De rotsformaties hebben we gemaakt van stroken piepschuim die met plamuur werden bewerkt, op kleur gebracht met verf en daarna van vegetatie voorzien. De toeristen ontbreken nog, maar zullen zeker komen. Het water in de Elbe wordt gemaakt op de al beproefde wijze met epoxy hars. Epoxy hars is minder agressief dan gewone giethars en zal daarom minder snel het aanwezige piepschuim verbranden. Nadeel is wel dat het wat langer moet uitharden.

De eerste twee foto's geven het model weer en de laatste foto de werkelijkheid.

Er is ook een korte film gemaakt:


TT bij De Hoekselijn van dhr. C.A. Teijgeler op Vimeo.


De modules van onze leden M. Bonne, C. Teijgeler en K. TeijgelerTT-baan v 2.0 in aanbouw van ons lid A. Bender